El Microprocessador

Arquitectura del microprocessador

A proximadament té 1cm2 de superfície en el que conté milions de transistors, condensadors i resistències integrades.

La llei de Gordon moore (cofundador de intel) va formular que cada 18 mesos el nombre de transistors integrats es duplicaria.

Els processadors actuals segueixenel model de von neumann, tenen UC, ALU, registres i busos interns. Addicionalment tenen una sèrie de components i conceptes:

Escala de integració: és la distancia més curta entre pista i pista d´un circuit integrat al microprocessador. La actual escala de integració és de 65nm, la anterior 90nm i la futura 45nm. LA primera a 1978 amb el 8086 va esser de 3micres.

Memòria Cache: Els registres estan estructurals en cache L1 i cache L2. Totes dues, a partir del PII estan integrades a dins el processador, L1 és més petita i de més ràpid accés, L2 és més gran i menys ràpida que L1 però més que l´accés a memória RAM. La cache es troba a la zona més externa del processador ja que és una de les zones que més calor produeix.

Core (Nucli): S´anomena core a el conjunt del processador, a tot el que esta integrat, a la pastilla de silici. Sol funcionar a voltatges més petits i a freqüències més grans.

Unitat de coma flotant:unitat especíca per fer càlculs de preció amb nombres amb decimals. Es pot simular pr software per redueix molt el rendiment.

Joc d´instruccions: Es el conjunt d´instruccions en llenguatge assemblador que el microprocessador es capaç de executar. Cada vegada poden fer operacions més complicades per cicle de rellotge amb una sola intrucció.(SSE,MMX,…)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: